Начин на приготвяне
Дробчетата се измиват и се слагат в тиган с олио. Олиото не трябва да е сгорещено. Най-добре е тиганът да е с незалепващо покритие.
Първоначално се слага капак на тигана, за да се задушат за 20 минути, след което се маха тиганът и се пържат. Пържат се 15 минути, след което се вадят от тигана и се посоляват.
Лукът се нарязва и се слага след дробчетата в тигана с горещата мазнина. Не се долива нова мазнина.
Лукът се пържи 10 минути, след което се слага върху дробчетата, посолява се и биреното мезе се поръсва с черен пипер.
Пилешките дробчета на тиган с лук са много вкусни.
Виж също как се правят дробчета на фурна или превъзходен домашен пастет от дробчета.
Коментари