Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Манджи»Пилешки дробчета по селски на фурна

Пилешки дробчета по селски на фурна

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пилешки дробчета по селски на фурна
Снимка: Мария Симова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сочни дробчета, лесно приготвени на фурна - сега ви трябва само един топъл селски хляб и добра компания, за да се насладите на яденето"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави големи
  • чесън - 1 глава
  • чушки - 2 бр. големи
  • домати - 700 мл стерилизирани
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 60 мл
  • брашно - за овалване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги подсушете много добре. Оваляйте ги едно по едно в брашно и ги подредете в намаслена тава с олио.

Поставете тавата в предварително нагрята на 250 градуса фурна и запичате, докато нарежете зеленчука.

Нарежете лука на полумесеци, чесъна и чушките на ивици. Извадете тавата със запечените дробчета и отгоре поставете зеленчука.

Посолете и поръсете с черен пипер и чубрица на вкус и залейте ястието с доматите, в които преди това сте прибавили лъжичка захар, това се прави, за да се намали киселинността от доматите.

Налейте чаша бяло вино (може и вода) и върнете тавата във фурната.

Печете пилешки дробчета по селски за около 40 минути на 250 градуса, като периодично разбърквате.

Ако обичаш дробчета, опитай непременно и другите ни предложения за дробчета на фурна, вкусни дробчета с лук или даже този разкошен домашен пастет от дробчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нее ли дробчета по градски по хубаво от селски
19.10.2023 13:16