Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Великденски маслени курабии

Великденски маслени курабии

Великденски маслени курабии
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
30
"Тези маслени курабийки само по Великден ли са толкова вкусни или и през останалото време"

Необходими Продукти

  • масло - 150 г
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • яйца - 1 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • лимонова кора
  • бонбони - цветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото на стайна температура. Прибавете пресятото брашно с бакпулвера и пудрата захар. Добавете яйцето, ванилията и настъргана лимонова кора.

Омесете меко тесто. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го оставете в хладилник за около 30 минути.

От готовото тесто разточете кора и изрежете с формички цветя или оформете яйчица.

Украсете курабийките с цветни бонбони.

Изпечете в загрята фурна да златист загар.

Великденските маслени курабии са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: