Начин на приготвяне
Ето един лесен, но малко по-различен и красив начин на боядисване на яйцата от традиционните.
Сваряваме яйцата в подсолена вода. Вече сварени, ги прехвърляме внимателно в друг съд да изстиват.
В стъклени големи буркани разтваряме боите в гореща вода и оцет (по 3-4 с.л. на буркан). Разбъркваме ги и започваме боядисването!
Взимаме яйцето и го потапяме наполовина (от към върха) в синята боя и държим няколко секунди, колкото да се оцвети с желаната наситеност на цвета.
После може да го потопим от към дългата страна, отново наполовина в жълтата боя и така ще получим 3 цвята – синьо, жълто и комбинацията от тях – зелено.
Останалата четвърт от яйцето може да оцветим в червената боя и в резултат ще получим червено, оранжево (от червено+жълто) и лилаво (от червено+синьо).
И така едно яйчице ще има общо всички 6 цвята на дъгата.
Има различни възможности за потапяне, например частично от различни цветове, за да се получат рингове и т.н. Фантазията е най-добрият помощник в случая!
Красиви и нестандартни топени боядисани яйца за Великденското изобилие и разнообразие от красоти!
Ако ти останат яйца от Великден, ето какво да правиш с останалите великденски яйца.