Боядисани яйца Антик

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Боядисани яйца Антик
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • яйца - 10 бр. бели
  • сол - 1 с.л.
  • боя за яйца - гел
  • фолио за яйца - златен цвят (лепкаво от едната страна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се оставят на стайна температура за 12 часа. Измиват се много добре и внимателно, за да не се напука черупката.

В тенджера се слага кърпа, която е по-твърда. Кърпата трябва да е по-голяма, за да може да се наредят яйцата на два реда.

Нарежда се първият ред яйца. Двата края на кърпата се обръщат върху яйцата. Отгоре се нареждат вторият ред яйца. Прибавя се солта.

Заливат се с вода, така че да се покрият яйцата. Слагат се да се сварят на ниска температура.

Яйцата се варят се 10 мин. след завиране Свалят се от котлона, като се оставят в топлата вода.

Взима се яйце в ръка върху ръкавица. Слага се по малко от гел боята, която предварително е затоплена в чаша с топла вода.

В пръсти се разнася боята от всички страни на яйцето.

Боядисаното яйце се поставя в кора за яйца да изсъхне.

Взима се фолиото, което се увива около яйцето. Задържа се 1 мин. в ръката, след което се отлепва.

Боядисаните яйца Антик са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: