Костур в тесто

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3392k3
Костур в тесто
Снимка: Сергей Анчев
1 / 3
08/05/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Обещаваме да почерпим с порция Костур в тесто всеки, който почука на вратата ни с бутилка хубаво вино"

Необходими Продукти

  • костур - 700 - 800 г филе
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - - ½ ч.ч. смлени
  • брашно - 2 ч.ч.
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 2 гл. кромид
  • чесън - 4 скилидки
  • лимони - 1
  • мащерка - 2 с.л. прясна или 4 ч.л. сушена
  • черен пипер - 2 ч.л. смлян
  • чили - 1 ч.л. едро смляно
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи.

Прави се тесто от брашното, яйцата, 1 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол, пипер, мащерка и необходимото количество вода. Омесва се добре и се разделя

на 8 топки.

Всяка топка се разточва на лист с дебелина около 3 мм. Намазва се със зехтин и с нея се завива съответната порция филе заедно с резен лимон и филийки чесън.

Пакетите костур в тесто се подреждат върху хартия за печене, намазват се със зехтин, поръсват се с чили и върху всяко се поставя резен лук, овкусен със сол и лимонов сок.

Рибата в тесто се слага в загрята на 200°C фурна с вентилатор за 30 – 35 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: