Начин на приготвяне
Филето костур се разделя на 8 порции, които се осоляват, намазват със зехтин, поръсват се с пипер и мащерка и се овалват в ореховите трохи.
Прави се тесто от брашното, яйцата, 1 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол, пипер, мащерка и необходимото количество вода. Омесва се добре и се разделя
на 8 топки.
Всяка топка се разточва на лист с дебелина около 3 мм. Намазва се със зехтин и с нея се завива съответната порция филе заедно с резен лимон и филийки чесън.
Пакетите костур в тесто се подреждат върху хартия за печене, намазват се със зехтин, поръсват се с чили и върху всяко се поставя резен лук, овкусен със сол и лимонов сок.
Рибата в тесто се слага в загрята на 200°C фурна с вентилатор за 30 – 35 мин.
Опитай и другите ни рецепти за костур или вкусен домашен рибник.