Начин на приготвяне
Намазнете с една лъжичка зехтин тавичката, в която ще печете рибата. Положете почистените филета костур в нея, поръсете ги със сол, черен пипер и другата лъжица зехтин.
Включете фурната да загрява до 200 градуса.
За винегрета накълцайте магданоза и пресния зелен лук на ситно. Към тях сипете оцета, зехтина, черния пипер и солта. Хубаво разбъркайте, докато леко започне да емулгира и се замътни. Добавете сусама, предварително запечен на сух тиган и разбъркайте.
За соса смесете всички продукти и сложете на котлона да се вари под капак 15 минути.
В същото време пъхнете и рибата във фурната, тя също трябва да се пече точно 15 минути и едновременно ще е готова със соса.
В плата за сервиране сложете от доматения сос и малко от винегрета. Положете филетата от речен костур на фурна и отгоре разпределете още винегрет.
Тази печена риба е толкова вкусно, практично и лесно ястие, което ще се превърне във ваше любимо за празник и делник!
Добър апетит!
Коментари