Пролетна овесена каша с лопуш и рукола

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
07/05/2019
"Пролетта идва, не когато цъфнат кокичетата, а щом на трапезата започне да присъства често често овесената каша с лопуш и рукола "
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 1 к.ч.
  • вода - 2 и ½ к.ч.
  • лапад - 10 листа, лопуш
  • рукола - 1 шепа листа
  • пшеничени трици - 2 - 3 с.л.
  • хималайска сол - 2/3 ч.л. фина, на вкус
  • шарлан - ½ с.л.
  • кориандър - 1 щипка, млян
  • брашно от коприва - 1 с.л. равна
  • черен пипер - 2 щипка, млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във врящата точна пропорция вода сипваме хималайска сол, шарлана и овесените ядки.

След 5 минути сипваме и нарязаните наситно лопуш / лапад и рукола!

Разбърквайки от време на време, варим още 5 минути и започваме да овкусяваме с останалите съставки: смлян кориандър, брашно от коприва, черен пипер и пшеничени трици.

Разбъркваме и оставяме да се вари още малко – до готовност! Готово!

Много лесна бърза каша с пролетните лопуш и рукола в комбинация със здравословните и диетични овесени ядки!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар