Начин на приготвяне
Брашното се пресява заедно с какаото и бакпулвера. Прибавят се солта и ванилиите.
В отделен съд се разбиват яйцата със захарта с помощта на тел или миксер. Постепенно се прибавя олиото, а след това на части се прибавят и сухите съставки.
Разбърквайте с вилица и доомесете с ръце, когато сместа стане достатъчно гъста. Целта е да се получи гладко тесто, което трябва да постои поне 1 час в хладилника.
От охладеното тесто се оформят топки с желаната от вас големина и се овалват в пудра захар. Сладките се поставят в тава, застлана с хартия за печене, и се пекат 10-12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Не превишавайте времето за печене, защото рискувате да получите твърде сухи напукани сладки.
Източник: Nina Avramova от Кулинарна мрежа
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за вкусни напукани сладки или тези слепени сладки.
Коментари