Начин на приготвяне
В малка купа смесете киселото мляко с чесъна и щипка сол.
В голям тиган се разтапя 1 супена лъжица масло на средно силен огън.
Задушава се лукът за около 5 минути, докато омекнат. През това време се нарязва спанакът и се добавя с лимоновия сок и малко сол на вкус.
Разбърква се и готви още 4-5 минути.
Прехвърля се спаначената смес в подмазана с олио тавичка и се оформят 2 гнезда. Внимателно се чука по 1 яйце във всяко от тях.
Спаначените гнезда се в предварително загряна до 200 градуса фурна за около 10-15 минути или докато белтъкът побелее.
В малка тенджера разтапя останалата 1 с.л. масло на средно силен огън.
Подправя се с 1/4 чаена лъжичка чили и щипка сол. Разбърква се добре и след 1-2 минути се поръсва с ригана.
Изваждат се половинките чесън от киселото мляко.
Спаначените гнезда се сервират гарнирани с лъжица кисело мляко и поръсени с овкусеното масло.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за гнезда или нашата спаначена супа.