Начин на приготвяне
Замразения спанак изваждаме от фризера и прехвърляме в гевгир, да се размрази и изцеди. След това ако не е наситнен, се нарязва на ситно.
В купа разбиваме с вилица крема сиренето, киселото мляко, пресованата скилидка чесън, лимоновия сок, зехтина, заквасената сметана, майонезата, наситнените листенца копър, две щипки бял пипер и сол на вкус.
Към купата добавяме обелената и нарязана на много малки кубчета краставица.
Разбъркваме всичко много хубаво и оставяме в хладилник салатата, за да се охлади. Сервираме в голяма салатена чиния или разпределяме в малки индивидуални купички.
При поднасянето поръсваме млечната салата с препечените на сух тиган и нарязаните след това на ситно орехови ядки (не счукани, за да останат по-хрупкави и да се усещат при консумацията).
Добър апетит и наздраве!
Замразеният спанак с кисело мляко е много вкусен.