Парфе с ягоди в чашки

Росица ПетроваРосица ПетроваГотвач218751332
11/05/2019
"С грижа за фигурата, защото морето е все по-близо - лек десерт с дъх на ягоди "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 679
  • Преглеждания за месеца3204
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В две чаши сложете по 5 г желатин и добавете по 30 мл студена вода. Оставете за 10 минути да набъбне.

Разбъркайте заквасената сметана с 5 с.л. захар. Прибавете и фино настъргана кора на половин лимон. Бъркайте, докато захарта се разтопи.

В съд на водна баня сложете единия желатин да се втечни. Охладете и го добавете към сметаната.

Пригответе си 4 десертни чаши (купички). На дъното на всяка сложете по една бисквита.

Нарежете половината ягоди на тънки парчета и ги подредете по стените на чашите. Разпределете крема равномерно на всички чаши и ги поставете в хладилник за 1 час.

През това време нарежете 5-6 ягоди на ситно. Сложете ги да заврат заедно с 250 мл вода. Варете няколко минути, колкото да омекнат. След това прецедете само сока. Още докато е горещ, добавете останалите 3 с.л. захар и другия желатин. Разбъркайте до разтопяване и оставете напълно да се охлади.

На всяка чашка сложете по 3-4 с.л. от ягодовия сок. Върнете в хладилник за още два часа.

По желание декорирайте парфето с листа свежа мента.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Maria Andreeva
Maria Andreeva
11.05.2019 11:22
Дали би се получило също добре с агарагар, вместо желатин? Много обичам парфе и все се каня да направя подобно, но по ред причини не желае да използвам желатин.
1
0
Росица Петрова
Досега не съм ползвала, но може да пробвате щом не харесвате желатин. Аз бих опитала.
0
0