Начин на приготвяне
Започваме с подготовката на желатина. Разтворете го според указанията, дадени на пакетчето.
В моя случай в 40 студена вода се изсипва желатинът и се разбърква внимателно. Отделя се настрани докато стегне.
В дълбока купа смесете кисело мляко, заквасената сметана и пудрата захар.
Разбъркайте за кратко до получаване на гъст и гладък крем.
Щом желатинът стегне, трябва да го разтопите внимателно на водна баня. След това веднага го изсипвате в млечния крем. Отново разбърквате и започвате да редите десерта.
На дъното на съда нарежете ред бишкоти.
Следва ред крем от киселото мляко и заквасената сметана. Плътен ред от нарязани на колелца ягоди. Ред бишкоти и завършваме отново с крем.
Прибираме парфето в хладилника за поне 5 часа, за да стегне.
Парфето с ягоди и бишкоти е готово.