Начин на приготвяне
Пригответе си форма с размери 24-26 см. Разбийте сметаната с пудрата захар.
Към нея прибавете заквасената сметана и желатина (предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня).
Разбъркайте внимателно. В ринг поставете блата и леко го сиропирайте. Изсипете една част от крема, поръсете с нарязани на парченца ягоди.
Покрийте пак с крем и поръсете с натрошени бисквитки (7-8 бр). Пак крем, парченца ягоди и завършете с крем.
Загладете добре и оставете формата в хладилника за една нощ. Загрейте сметана и към нея добавете шоколада.
Разбъркайте добре, оставете да се охлади. Извадете тортата от хладилника. Освободете я от ринга и я залейте с глазурата.
Украсете парфето със сметана (с добавен шоколад), ягоди и парченца Орео.
Парфето с Орео, шоколад и ягоди е готово.