Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Парфе с Орео, шоколад и ягоди

Парфе с Орео, шоколад и ягоди

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Парфе с Орео, шоколад и ягоди
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Общо
35 мин.
Порции
14
"Не сме сигурни дали, ако излапаме три парчета от тази вкусотия, ще надебелеем, но сме склонни да рискуваме"

Необходими Продукти

  • блат - 1 бр. какаов
  • сметана - 350 мл сладкарска
  • заквасена сметана - 600 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • желатин - 2 бр.
  • ягоди - 500 г
  • бисквити - 12 бр.
  • черен шоколад - 150 г
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си форма с размери 24-26 см. Разбийте сметаната с пудрата захар.

Към нея прибавете заквасената сметана и желатина (предварително накиснат в студена вода и разтворен на водна баня).

Разбъркайте внимателно. В ринг поставете блата и леко го сиропирайте. Изсипете една част от крема, поръсете с нарязани на парченца ягоди.

Покрийте пак с крем и поръсете с натрошени бисквитки (7-8 бр). Пак крем, парченца ягоди и завършете с крем.

Загладете добре и оставете формата в хладилника за една нощ. Загрейте сметана и към нея добавете шоколада.

Разбъркайте добре, оставете да се охлади. Извадете тортата от хладилника. Освободете я от ринга и я залейте с глазурата.

Украсете парфето със сметана (с добавен шоколад), ягоди и парченца Орео.

Парфето с Орео, шоколад и ягоди е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: