Начин на приготвяне
Ягодите се разпределят в купички, като се пълнят до половината. Шоколадът се натрошава, разтопява се на водна баня, разбива се с телче, за да е гладък и се оставя настрана. На водна баня се загрява медът, добавят се жълтъците и сместа се разбива с телче на гъста пяна.
Течната сметана се загрява, без да кипва. На тънка струйка се добавя към жълтъците и цялата смес се вари на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона, добавя се разтопеният шоколад и се разбърква. Съдът се слага в голяма купа, пълна с лед.
Охлажда се, като се бърка непрекъснато. Заквасената сметана се разбива на пяна и се добавя към шоколадовата смес. Разпределя се в купичките с ягодите и се оставя в хладилника за 4 часа.