Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Парфе»Парфе с ягоди и бял шоколад

Парфе с ягоди и бял шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Парфе с ягоди и бял шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • сметана - 150 мл течна
  • сметана - 200 г заквасена
  • бял шоколад - 150 г
  • яйца - 8 бр. жълтъци
  • мед - 2 с.л.
  • ягоди - 3 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се разпределят в купички, като се пълнят до половината. Шоколадът се натрошава, разтопява се на водна баня, разбива се с телче, за да е гладък и се оставя настрана. На водна баня се загрява медът, добавят се жълтъците и сместа се разбива с телче на гъста пяна.

Течната сметана се загрява, без да кипва. На тънка струйка се добавя към жълтъците и цялата смес се вари на бавен огън 10 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона, добавя се разтопеният шоколад и се разбърква. Съдът се слага в голяма купа, пълна с лед.

Охлажда се, като се бърка непрекъснато. Заквасената сметана се разбива на пяна и се добавя към шоколадовата смес. Разпределя се в купичките с ягодите и се оставя в хладилника за 4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: