Начин на приготвяне
Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.
Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта.
В друга купа си пресявате сухите съставки - брашно, бакпулвер и млякото на прах. Прибавяте сухите съставки към яйцата и накрая прибавяте и прясното мляко.
Сместа трябва да е еднородна без буци. Оставяте сместа да си почине за около 15 минути.
Загрявате тиган с незалепващо покритие и с черпак изсипвате от сместа в него. Но не сипвайте пълен черпак и не разливайте много палачинките.
Сместта е малко по-гъста от тази за традиционните палачинки и така или иначе няма да се разлеят в целия тиган. Наблюдавайте палачинката, когато се появят мехурчета по цялата ѝ повърхност, е готова за обръщане. Изпичате още малко и от другата страна и е готова.
Продължавате със следващата, докато изчерпате сместа.
Бон Апети!
Коментари