Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Японски палачинки

Японски палачинки

Vili NaidenovaVili Naidenova
Новак
3318657
Японски палачинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"По правило Японските палачинки са най-вкусни сутрин, все пак идват от Страната на изгряващото слънце"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 30 г
  • мед - 1 с.л.
  • брашно - 110 г
  • бакпулвер - 1/2 с.л.
  • мляко на прах - 20 г
  • прясно мляко - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки.

Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта.

В друга купа си пресявате сухите съставки - брашно, бакпулвер и млякото на прах. Прибавяте сухите съставки към яйцата и накрая прибавяте и прясното мляко.

Сместа трябва да е еднородна без буци. Оставяте сместа да си почине за около 15 минути.

Загрявате тиган с незалепващо покритие и с черпак изсипвате от сместа в него. Но не сипвайте пълен черпак и не разливайте много палачинките.

Сместта е малко по-гъста от тази за традиционните палачинки и така или иначе няма да се разлеят в целия тиган. Наблюдавайте палачинката, когато се появят мехурчета по цялата ѝ повърхност, е готова за обръщане. Изпичате още малко и от другата страна и е готова.

Продължавате със следващата, докато изчерпате сместа.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
С какво може да се замени млякото на прах?
13.06.2023 19:23
1
Покажи всички подкоментари