Начин на приготвяне
Разделяме белтъка от жълтъка.
В жълтъка слагаме млякото, ванилията и брашното.
Бъркаме до равномерна консистенция.
Белтъка разбиваме с лимоновия сок на ниска скорост до пяна, после добавяме захарта и бъркаме до гъст крем.
Смесваме белтъка и жълтъка, като внимаваме до не спаднат белтъците. Намазваме тигана леко с мазнина по ваш избор.
С лъжица за сладолед оформяме малки топчета в тигана и добавяме 2 с.л. вода и захлупваме за 15 мин на 4 от 9 котлона.
Ако не можете да отлепите японската палачинка, засилете до 7 за малко, обърнете и оставете и от другата страна за малко.
Оригиналните японски палачинки без бакпулвер могат да се сервират с конфитюр, мармалад или сирене.
Страхотна рецепта за палачинки, да ви е вкусно!