Парфе в чашка

Биляна ВладоваБиляна ВладоваИноватор1964162533
13/05/2019
"Модерно и много практично - опитайте нашия супер вкусен десерт Парфе в чашка "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 060
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бисквити за торта - 6 бр.
  • заквасена сметана - 250 г
  • течна сметана - 200 мл
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
  • сок от компот
  • За украса
  • натурално какао
  • шоколадови пръчици - цветни + сърчица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Течната сметана се налива в дълбока купа и към нея се добавят 3-4 с.л. пудра захар. Разбива се с миксер, но не на най-високата скорост. Трябва сметаната да стане толкова твърда, че като се завърти купата с отвора към земята, да не се разсипва.

След това се добавя заквасената сметана и отново се разбърква с миксер. Този път на още по-ниска скорост, максимум 2.

Желатинът се разтваря според указанията върху пакетчето. Добавя се към сметановата смес и се разбърква с лъжица, не с миксер. Сокът от компот се налива в купичка или дълбока чиния.

Вкусът му е според личните предпочитания, но най-добре да е кайсия заради леко накиселяващия си вкус.

Всяка една бисквита се накисва хубаво в компота и се поставя на дъното на чаша. Сметановата смес се разсипва в чашите.

Накрая парфетата се украсяват, като се поръсва с натурално какао и цветни и шоколадови пръчици и сърчица.

Парфето в чашки се оставя да стегне в хладилник за поне 2 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар