Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Кремсупа от червена леща и сладки картофи

Кремсупа от червена леща и сладки картофи

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Кремсупа от червена леща и сладки картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"С кадифена консистенция и вкус, който ще допадне на всеки заклет лакомник"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • червени картофи - 500 г
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зеленчуков бульон - 700 мл
  • сметана - 200 мл
  • къри - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л. (семена)
  • чили - 1/2 ч.л. люто
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • За поръската
  • фъстъци - 100 г
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете главата лук и поставете да се вари в подсолена вода. Прибавете нарязани едро моркова и сладките картофи. Оставете зеленчуците да се сварят до полуготовност и добавете червената леща.

Нарежете едро скилидките чесън и добавете.

Запечете семената кимион в сух тиган за кратко. Прехвърлете в хаванче и счукайте ситно кимиона. Добавете в супата. Когато лещата се свари, свалете съда от котлона. Пасирайте супата до гладък крем и добавете течната сметана и маслото. Овкусете с чаена лъжичка бял пипер и къри и разбъркайте финално.

Загрейте олио в тигана и добавете печените фъстъци. Овкусете с чаена лъжичка люто чили и супена лъжица пушен червен пипер. Запържете ядките за кратко и прехвърлете в купичка.

Гарнирайте кремсупата от червена леща и сладък картоф с пикантните фъстъци и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: