Начин на приготвяне
Сложете тенджера на огъня с малко олио, пуснете нарязания на кръгчета праз лук и запържете за кратко. Разбъркайте и като стане прозрачен, залейте с два литра вода.
Накъсайте главата броколи на розички. След като водата заври, пуснете розичките броколи и накълцания зелен лук.
Варете около 5 минути. През това време овкусете по желание с някаква зеленчукова подправка - вегета, кубче пилешки бульон и допълнително малко сол на вкус.
Прибавете почистения от дръжките и измит спанак и една китка магданоз. Разбъркайте и оставете на огъня за 2 минути да поври супата, след което отстранете.
Размийте в купичка крема сиренето с прясното мляко и го добавете към сварените зеленчуци. Още гореща, пасирайте спаначената супа с пасатор.
Леката зелена кремсупа е готова.