Лека зелена кремсупа

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Лека зелена кремсупа
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
30/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Зелена супа, която гали стомаха и небцето - хапвайте с настроение!"

Необходими Продукти

  • броколи - 1 глава
  • спанак - 200 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • праз - 1 стрък
  • магданоз - 1 връзка
  • крема сирене - 1 пакетче
  • прясно мляко - 50 мл
  • сол
  • олио
  • зеленчукова подправка - вегета
  • бульон - кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тенджера на огъня с малко олио, пуснете нарязания на кръгчета праз лук и запържете за кратко. Разбъркайте и като стане прозрачен, залейте с два литра вода.

Накъсайте главата броколи на розички. След като водата заври, пуснете розичките броколи и накълцания зелен лук.

Варете около 5 минути. През това време овкусете по желание с някаква зеленчукова подправка - вегета, кубче пилешки бульон и допълнително малко сол на вкус.

Прибавете почистения от дръжките и измит спанак и една китка магданоз. Разбъркайте и оставете на огъня за 2 минути да поври супата, след което отстранете.

Размийте в купичка крема сиренето с прясното мляко и го добавете към сварените зеленчуци. Още гореща, пасирайте спаначената супа с пасатор.

Леката зелена кремсупа е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: