Начин на приготвяне
Измиваме лапада, почистваме го от жилките и бланшираме. Отцеждаме от водата. Нарязваме зеления лук на ситно. Белим картофите, измиваме и нарязваме на малки кубчета.
В тенджерка смесваме лапада, нарязаните лук, картофи, зелен магданоз и листа джоджен. Задушаваме в 30 г краве масло и 1 каф. чашка вода. Като останат на мазнина, овкусяваме с черен пипер и сол на вкус.
Наливаме 3 чаени чаши топла вода. Варим 15-20 минути, или докато картофките омекнат. Дръпваме от котлона и след 1-2 минути прибавяме разбитото с малко супа кисело мляко.
Пасираме хомогенно крем супата с пасатор. Връщаме на котлона да къкри още 1 минута. Поднасяме с прошуто, което може леко да запържим.