Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Песто»Антипасто с див чесън и орехи

Антипасто с див чесън и орехи

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Антипасто с див чесън и орехи2 / 2
19/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Като приготвяте такива вкусни предястия всички ще ви идват постоянно на гости, нали го знаете"

Необходими Продукти

  • левурда - 100 г листа от див чесън
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо започваме с почистването на листата на дивия чесън, измиваме ги добре под течаща вода, после ги изчистваме от стеблата и ги нарязваме на малки парчета с ножа.

После почистваме орехи /около една водна чаша/ и ги печем на сух тиган без мазнина за малко - само да пуснат аромат. По тоя начин пускат и мазнина повече и ухаят много хубаво, натрошаваме ги в машинка за орехи.

Взимаме блендер или пасатор и всичко това слагаме в блендера - чесън, сол, зехтин и орехи.

И почваме да пасираме, добавяме вода според това колко гъсто искате да стане пестото.

Нещо ново и различно! Идеално става за брускети или хапки.

Антипастото с див чесън и орехи е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: