Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Зеленчуково гювече по врачански

Зеленчуково гювече по врачански

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Зеленчуково гювече по врачански
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Ето ви едно вкусно зеленчуково гювече, което показва, че и във Враца има почитатели на вегетарианската кухня"

Необходими Продукти

  • домати - 500 г
  • тиквички - 1 бр
  • патладжани - 1 бр
  • яйца - 2 бр. печени
  • чесън - 4 скилидки
  • сирене 300 г
  • зеленчуци - по желание (може и замразени)
  • люти чушки по - желание
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • чубрица - балканска
  • риган
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се обелва и нарязва на колелца. Тиквичката се обелва и нарязва и запържва леко с малко мазнина.

Доматите се измиват, нарязват на кубчета и се задушават заедно с чесъна в тиган за 2-3 минути.

Патладжанът се опича и нарязва на ситно. Печените яйца се нарязват.

Продуктите за нашите зеленчукови гювечета се разпределят в еднакви количества в две гювечета, подправят се с подправки и се посоляват.

Във всяко зеленчуково гювече се долива по малко вода и се запичат захлупени на включена фурна на 200 градуса за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: