Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Сирене по врачански с луканка

Сирене по врачански с луканка

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сирене по врачански с луканка
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Я да видим колко от вас знаят тази вкусотия харесай ако си опитвал сирене по врачански, сподели ако сам можеш да си го проготвиш и коментирай, ако не си опитвал, но имаш желание. Защо ли? Защото рецептата е безупречна, а ние сме твърдо решени да запазим българското..."

Необходими Продукти

  • луканка - 200 г
  • сирене - 400 г
  • домати - 500 г
  • чушки - 4 бр. печени
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете луканката и я разпределете в четири намаслени гювечета. Поставете по една плочка сирене.

Нарежете доматите на кубчета и ги разпределете върху сиренето. Посолете и поръсете с малко черен пипер.

Поставете по една печена чушка.

Направете малка вдлъбнатина и чукнете по едно яйце.

Затворете капачето и печете на 220 градуса около 15 минути.

Извадете и ги поръсете с малко настърган кашкавал.

Върнете обратно във фурната за няколко минути.

По желание може да добавите подправки по ваш вкус.

Сиренето по врачански с луканка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: