Кекс с пресни боровинки и сладко

Mikaela IvanovaMikaela IvanovaНовак4
15/05/2019
"Ако сте набрали пресни боровинки ние имаме една идея какво да приготвите с тях, обещаваме, че ще ви хареса "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 034
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата14
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта добре с миксер. Добавяме пресятото предварително брашно на части към сместа и разбъркваме в същото време.

След като сме получили хомогенна смес, добавяме бакпулвера. Разбъркваме отново с най-ниската степен на миксера.

След това добавяме ванилената захар или ампулата ванилия, отново разбъркваме с най-ниската степен. Добавяме сладкото /конфитюра от боровинки и разбъркваме с лъжица.

Боровинките овалваме в малко брашно. Добавяме половината от тях в сместа.

В предварително намаслена и леко набрашнена правоъгълна тава сипваме сместа.

След като сме сипали сместа, добавяме и останалата част боровинки.

Печем кекса в предварително загратя фурна на 200 градуса без вентилатор /180 с вентилатор/ за около 30-40 минути, като проверяваме с дървена клечка за готовност.

След като изстине, премахваме боровинковия кекс от формата и нарязваме на парчета.

По желание кексът с боровинки може да се сервира с пудра захар, какао и бита сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Monika Dobreva
Monika Dobreva
15.05.2019 14:08
Получи се страхотно !
1
0