Шоколадов тарт с малини

16/05/2019
Габриела
отГабриелаНовак23
"Шоколад и малини - само на нас ли ни звучи като истинска поезия "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца423
  • Преглеждания за седмицата166
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • Продукти за основата
  • лешници - 100 г печени
  • какаови бисквити - 180 г
  • захар - 2 с.л.
  • какао - 1 с.л.
  • масло - 100 г разтопено
  • Продукти за шоколадовата смес
  • сладкарска сметана - 350 милилитра
  • черен шоколад - 250 г (60% какао)
  • какао - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилова есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с лешниково-бисквитена основа.

Лешниците и бисквитите се смилат добре и се изсипват в купа. Добавят се към тях захарта и какаото и се разбърква.

Излива се разтопеното масло и се бърка, докато не стане на мокър пясък.

Взимате форма с диаметър 28- 30 см. и я намазвате с масло. Изсипвате сместа във формата и разстилате добра по дъното и стените.

Трябва да е равно, може да си помогнете с дъното на водна чаша.

Приготвената основа прибирате в хладилник за 30 минути.

Слагаме сметаната на котлона да загрее. Шоколадът се реже на парчета и се изсипва в купа. Към него се добавя и какаото и ванилията.

Когато сметаната започне да завира се отстранява от котлона и още докато е гореща се излива върху шоколада. Изчаква се 20 секунди и се разбърква добре, докато не стане гладна, хомогенна смес.

Охлаждате за 5 минути и добавяте яйцата едно по едно докато бъркате.

Получената шоколадова смес изливате върху бисквитената основа и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 20 минути.

След това се вади от фурната и се оставя на страни, да се охлади напълно.

Преди сервиране се поръсва с какао и по борда на тарта се подреждат малините. Може да украсите и с листа от мента.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар