Начин на приготвяне
Помазанка - така чехите наричат този вкусен солен крем. Той има много разновидности, различни вкусове в зависимост от продуктите, от които се приготвя. С него хапват препечени филийки, пресни зеленчуци, варени яйца.
В нутрибулет сложете най-напред кашкавалената извара, чесновата скилидка, малко прясно смляна хималайска сол и зехтин. Блендирайте за няколко секунди.
Прибавете малко гъсто кисело мляко и каймака от домашно прясно мляко - ако не разполагате, спокойно може да ползвате животинска сметана за готвене.
За вкус сложете щипка черен пипер и риган.
Блендирайте до получаване на гладък и фин крем.
Оставете на хладно до момента на сервиране.
С шприц бихте могли да направите розички за украса или да напълните сварени яйца или кошнички от домати.
Помазанката е идеален вариант за крем на солена палачинкова торта.