Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Разядки»Помазанка (Солен крем)

Помазанка (Солен крем)

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Помазанка (Солен крем)
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
3
"Ако ще правите от любимата ни палачинкова торта, трябва да знаете и как се прави Помазанка или солен крем за нея, нали"

Необходими Продукти

  • извара - 200 г кашкавалена
  • каймак - 50 мл от домашно прясно мляко
  • кисело мляко - 2 с.л. гъсто
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер - щипка
  • хималайска сол - на вкус, прясно смляна)
  • риган - щипка, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Помазанка - така чехите наричат този вкусен солен крем. Той има много разновидности, различни вкусове в зависимост от продуктите, от които се приготвя. С него хапват препечени филийки, пресни зеленчуци, варени яйца.

В нутрибулет сложете най-напред кашкавалената извара, чесновата скилидка, малко прясно смляна хималайска сол и зехтин. Блендирайте за няколко секунди.

Прибавете малко гъсто кисело мляко и каймака от домашно прясно мляко - ако не разполагате, спокойно може да ползвате животинска сметана за готвене.

За вкус сложете щипка черен пипер и риган.

Блендирайте до получаване на гладък и фин крем.

Оставете на хладно до момента на сервиране.

С шприц бихте могли да направите розички за украса или да напълните сварени яйца или кошнички от домати.

Помазанката е идеален вариант за крем на солена палачинкова торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: