Начин на приготвяне
Голяма купа се намазва с олиото, прибавят се лукът и чесънът и без да се похлупва, купата се поставя в печката за 1 мин при 600 Вт.
Каймата се намачква с вилица и се прибавя. Получената смес се държи 2 мин при 600 Вт.
Зеленчуците се смесват с виното и сол на вкус и се оставят да престоят.
Млякото се загрява 2 мин при 600 Вт, към него се прибавя нишестето и се разбива с тел, след което съдът се покрива с капак и се загрява 1 мин при 600 Вт.
След това отново се разбърква и се оставя известно време да престои.
Още веднъж се разбърква и се подправя със сол, черен пипер и индийско орехче.
В 2 керамични форми за лазаня се слагат последователно месна плънка, сос и кори, докато се напълнят.
Завършва се с месна плънка и сос, като се внимава корите за лазаня да са добре покрити.
Формите се покриват с пергаментова хартия и се поставят в печката за 8 мин при 600 Вт.
Лазанята се поръсва с настърганите ябълки, по желание кашкавал, покрива се и отново се поставя в микровълновата печка за още 2 мин.