Начин на приготвяне
За кюфтетата нарежете на ситно лука и чесъна, прибавете ги към каймата заедно с яйцето и черен пипер на вкус. Замесете сместа много добре и оставете настрани.
За соса нарежете на ситно лука, почистете моркова, чушката и тиквичката, нарежете ги на ивици.
В малко олио запържете зеленчука за 5 минути, посолете. Разтворете брашното във водата, до гладка смес и прибавете сметаната, разбъркайте добре.
Сипете сместа към запържения зеленчук и оставете да заври, без да се сгъстява.
Оформете от каймата кюфтета и ги наредете в тава, залейте ги със сметановия сос, ако е нужно, посолете и поръсете черен пипер на вкус.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете кюфтетата на фурна в сметанов сос за 30 минути.
След което поръсете с настъргания кашкавал и допичате за още 15 минути.