Начин на приготвяне
Нарежете на ситно 1 глава лук в каймата, добавете настъргания чесън, яйцето, черен пипер и сол на вкус, омесете я добре.
Оформете кюфтета от каймата и ги наредете по дъното на тавата.
Настържете моркова на едро ренде, нарежете лука и чушките на ивици, запържете зеленчука за около 5 минути в малко олио, посолете. Добавете сметаната и разбъркайте, докато заври.
Разтворете брашното с 1 ч.ч. студена вода много добре, за да няма бучки и сипете при сметаната, варите до завиране (без да се сгъстява), добавете сол и черен пипер на вкус.
Сипете сметановия сос върху кюфтетата и печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна за 30 минути.
Извадете тавата и поръсете с настъргания кашкавал и върнете тавата в фурната за още 15 минути да се готви.