Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Шаран на фурна в сметанов сос

Шаран на фурна в сметанов сос

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Шаран на фурна в сметанов сос
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Вкусна риба за Никулден - ето как да приготвите сочен шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. (около 1.5 - 2 кг)
  • лимон - 1 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за мазане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте шарана и го почистете от люспите и перките. Натрийте го както отвън, така и отвътре със сол и черен пипер.

Намазнявате тава с масло, слагате дафиновите листа и върху тях рибата.

Сметаната разбийте с лимоновия сок и залейте рибата.

Пече се на 180 градуса около 40 минути - първите 20 минути - под фолио, а след това го махнете, но не забравяйте от време на време да поливате със соса отгоре или ако можете, когато махнете фолиото, я обърнете внимателно, но не забравяйте, че има риск да се разчупи.

Допичате до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: