Безглутенова копривена фокача

Panda LifePanda Life
Новак
38
24/05/2019
"Ароматна фокача за всички, дори за онези, които изпитват непоносимост към глутен "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо216
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно от елда - 2 с.л.
  • брашно от тапиока - 2 с.л.
  • сусамово брашно - 2 с.л.
  • оризово брашно - 1 - 2 с.л.
  • копривено брашно - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л. сух
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сода - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • шарлан - 1 - 2 ч.л.
  • пресен лук - 3 - 4 перца
  • слънчоглед - за поръсване белен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркваме сухите съставки. Содата и солта разтваряме в половин ч.ч. топла водичка и добавяме вътре лимоновия сок.

Отделяме жълтъка от белтъка, нарязваме на ситно пресния лук и разбъркваме всичко без жълтъка.

Наливаме водичката до получаването на меко тесто, което оформяме като питка с дебелина около 1 см.

Намазваме фокачата с жълтъка и поръсваме със слънчогледовото семе.

Печем около 40 мин в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар