Начин на приготвяне
Отделете белтъците от жълтъците на три от яйцата. Прибавете 1 ч.ч. захар към белтъците и ги разбийте на гъст сняг с помощта на миксер.
Разбийте и белтъците на пяна и внимателно ги прибавете към жълтъците, като продължите да разбивате. На порции прибавете брашното и разбъркайте до поемането му. Излейте сместа в тава, застлана с домакинска хартия.
Изпечете блата в загрята фурна до готовност. Постъпете така, до изпичането на още два блата. След като блатовете се охладят, полейте и сиропирайте с топъл сироп.
Разбийте сладкарската сметана с пудрата захар, постепенно прибавяйте заквасената сметана.
С готовия крем слепете блатовете, като между тях поръсите горски плодове. Оформете тортата.
Разтопете шоколада на водна баня. Полейте тортата от всички страни.
Поръсете с шоколадови пръчици, гарнирайте с шоколадови рози и лешникови шоколадови бонбони (топчета).
Оставете шоколадовата торта на хладно, за да се стегне за 4-5 часа, след което нарежете и поднесете.