Телешки език с винен сос в микровълнова

04/06/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене62 мин.
Общо82 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо231
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месният бульон се налива в голяма купа, похлупва се и се загрява 4 мин при 600 Вт.

Телешкият език се измива, подсушава се и се слага в горещия бульон.

Прибавят се дафиновият лист, срязаният на четири лук, карамфилът, зърната черен пипер и целите моркови, които предварително са почистени.

Похлупва се и се държи 60 мин при 600 Вт.

След това ястието се оставя да престои 10 мин.

Езикът се изважда от бульона, охлажда се със студена вода и се обелва.

Нарязва се заедно с морковите на кръгчета и се слага в предварително загрята чиния.

В купичка за сос се наливат 300 мл от прецедения бульон.

Прибавя се разтвореното в малко студена вода нишесте и се държи отхлупено 2 мин при 600 Вт, след това се разбърква добре.

Подправя се със сол и черен пипер.

Накрая се прибавя виното.

Ястието се поднася с картофени крокети.

Сосът се сервира отделно или с него се залива езикът.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар