Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Домашно квасен кокосов йогурт

Домашно квасен кокосов йогурт

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Домашно квасен кокосов йогурт2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Как бързо минава времето - едно време баба квасеше мляко, а днес ние приготвяме домашно квасен кокосов йогурт"

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • пшеничен зародиш - 2 с.л.
  • орехи - 1 шепа
  • ягоди - 200г
  • кайсии - 5 - 6 бр.
  • мед - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте кокосовото мляко. Снемете от котлона. Температурата трябва да е не много висока, така че да не си изгорите пръста, ако бръкнете вътре.

Сложете една лъжица кисело мляко и разбъркайте. Прехвърлете в буркан и завийте, за да изстива бавно. Технологията е същата както при заквасването на домашно кисело мляко.

За десертчето разбъркайте кокосов йогурт с мед и пшеничен зародиш.

Разпределете в купички и нарежете ягоди и кайсии и др. плодове по Ваш вкус.

Поръсете с пчелен прашец, орехи и още мед.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: