Сладки с ром и мармалад

Сладки с ром и мармалад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • бадеми - 75 г цели + 50 г смлени
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 40 г
  • масло - 35 г краве
  • пудра захар - 90 г
  • За сиропа
  • ром - 100 мл
  • вода - 1 ч.ч.
  • кристална захар - 100 г
  • кайсиев мармалад - 250 г
  • цветни захарни пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте с вилица смлените бадеми, захарта и белтъците, предварително разбити на гъста пяна, и прибавете брашното и 25 г масло.

Намажете малки формички (с диаметър около 7.5 см) с останалото масло, наръсете дъното им със счуканите бадеми, запълнете ¾ от обема им с тестото и печете 30 мин във фурна, загрята на 200 градуса.

Извадете горещите сладки от формичките, потопете ги за кратко в предварително сварения и изстинал сироп, в който сте добавили рома, и ги отцедете върху скара, след което ги намажете с мармалада, слепете ги по желание и ги поръсете със захарните пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: