Начин на приготвяне
Слагаме изварата в купичка и към нея прибавяме яйцето и бакпулвера ( 1/3 к.л.). Разбъркваме хубаво с вилица. В отделен съд слагаме на котлона да заври вода и сипваме на струйка гриса.
Разбъркваме непрекъснато и сваряваме, като трябва да се получи гъста каша. Дръпваме от котлона и оставяме да се охлади. Към сместа с изварата прибавяме охладения грис. Разбъркваме хубаво и прибавяме брашно (3-4 с.л.) или колкото е необходимо, за да получим твърдо тесто.
От приготвеното тесто правим топчета. Работим лесно с намазани с олио ръце. Всяко топче леко притискаме. В средата слагаме малко мармалад от сливи и правим отново на топче, така че мармаладът да е в средата.
Овалваме обилно в галета. Изпържваме сладките в умерено нагрято олио. Готовите сладки поръсваме с пудра захар и ванилия .