Ягодово Гаспачо със сирене Фета и мащерка

29/05/2019
"Смело съчетание от вкусове и аромати с привкус на лято и весели приключения "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо195
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ягоди - 400 г
  • домати - 200 г
  • киви - 200 г
  • лук шалот - 2 бр. (около 35 г)
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • краставици - 1 бр. 200 - 220 г
  • оцет - 30 - 40 мл (или на вкус) ябълков
  • вода - 100 - 150 мл
  • чили - 1/4 прясно чушле
  • мащерка - 2 стръка прясна
  • черен пипер - 1 к.л. равна, прясно смлян
  • сирене фета - 150 г
  • хляб - 50 г сух, много твърд
  • сол - 1 с.л. или на вкус
  • зехтин - при поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Почистете ягодите, доматите, краставицата, лука, чесъна и кивито. Нарежете ги на парченца и поставете в блендер.

2. Натрошете при плодовете и зеленчуците сухият хляб, сипете оцета, водата и подправките заедно със солта и лютото чили чушле (може да ползвате и половин сухо чушле кайенски пипер).

3. Включете блендера на средна мощност и прогресивно увеличавайте до максимална - оставете да се смели всичко за 2 минути или до съвършено гладка консистенция.

Доовкусете гаспачото по ваше предпочитание.

4. Сипете ягодовото гаспачо в чашки или малки купички (добре охладено).

Във всяка сложете кубчета сирене Фета и поръсете със ароматен зехтин.

Невероятно вкусно, гарантирам ви!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар