Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Английски меден кейк

Английски меден кейк

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Английски меден кейк1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр
  • стафиди - 250г
  • прясно мляко - 50 мл
  • сода - 1/2 ч.л. сода бикарбонат
  • лимони - кората на един лимон
  • мед - 100 г
  • сол - щипка сол
  • индийско орехче
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд смесете пресятото брашно, щипка соли и индийско орехче на вкус. Добавете и содата бикарбонат.

Постепенно добавете маслото, разтопено на стайна температура, стафидите и настърганата лимонова кора. Разбъркайте и добавете меда и последно яйцата добре разбити и смесени с млякото.

Изсипете готовата смес в предварително намазнената тавичка.

Загрейте фурната на 200 градуса и печете около 1 1/2 час или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Меги
Меги
Изобщо не е прекрасен ,има нещо объркано в рецептата. Остана суров от вътре и го изхвърлих. Може би трябва да се пече на ниска температура.
10.08.2015 13:38
2
Лизи
Лизи
Еееех,не съм го правила този сладкиш откакто бях при дъщеря ми в Англия!Прекрасен е!
01.06.2013 20:07
1
1