Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печени Ябълки»Печени ябълки в бутертесто с плънка

Печени ябълки в бутертесто с плънка

Печени ябълки в бутертесто с плънка2 / 2
05/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Печени ябълки, но не каквито си представяте, а уникално вкусни и ароматни"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 500 г готово
  • ябълки - 4 бр.
  • канела - ½ ч.л.
  • краве масло - за намазване
  • кафява захар - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 - 2 с.л.
  • За плънката
  • бял шоколад - 2 - 3 блокчета
  • топено сирене - 20 г
  • ядки - 1 с.л. орехи, бадеми или фъстъци
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете със специален прибор или с остър нож сърцевината на ябълките и тъй като тестото се изпича бързо, ги запечете предварително за 5-7 мин в гореща фурна, докато поомекнат.

Разточете 4 големи кори от бутертестото, а след това със стъклена чаша изрежете симетрично от краищата на четирите страни на всяка по един полукръг, така че тестото да получи формата на кръст, след което с ръба на наклонената чаша направете от всяка страна на „кръста“ по 3 дъговидни среза.

Смесете натрошения шоколад, нарязаното сирене и счуканите ядки, напълнете поомекналите ябълки, оваляйте ги в кафявата захар и канелата, поставете всяка ябълка в средата на тестен кръст, съберете краищата му над нея и ги скрепете добре.

Наредете пакетчетата с пълнени ябълки в намаслена тава, и по желание ги поръсете отгоре с малко канел аи фина захар. Печете ги в предварително загрята на 220 градуса фурна 10-20 мин, докато се зачервят.

След като извадите пълнените ябълки, ги поръсете обилно с пудрата захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: