Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Щрудел с бутер тесто и ябълки

Щрудел с бутер тесто и ябълки

Драга МишеваДрага Мишева
Чирак
59327123307
Щрудел с бутер тесто и ябълки
Снимка: Драга Мишева
1 / 2
20/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Сигурно Ева не е знаела тази рецепта да щрудел, щом е изкушила Адам само с ябълка. Не правете нейната грешка - запишете си рецептата!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • ябълки - 3 средно големи
  • стафиди - 100 г
  • орехи - на вкус
  • канела - на вкус
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 г
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме ябълките и ги рендосваме /може и нарязани на кубчета/. Слагаме маслото в тиган и го разтопяваме. Когато е разтопено, добавяме към него ябълките. Оставяме на котлона около 3-4 минути.

След това добавяме орехите, канелата, захарта и стафидите. Отново връщаме на котлона и оставяме докато ябълките не омекнат хубаво. Когато това е готово, махаме от котлона и оставяме в страни до пълно изстиване на сместа.

Когато плънката изстине, разточваме леко бутер тестото. Целта на разточването е тестото да не бухне прекалено много. Изсипваме плънката с ябълки по средата през цялото тесто. В двете страни от плънката до края на тестото разрязваме на ленти. Лентите трябва да са под лек диагонал.

Когато нарежем лентите, започваме да затваряме щрудела като редуваме: завиваме с една лента от лявата страна, после върху нея завиваме с лента от дясната страна....Така докато не затворим целия ябълков щрудел.

Повдигнете скарата на печката и сложете хартия за печене под щрудела. Отгоре намазваме с разбитото яйце и печем около 40 минути на 180 градуса. По желание може да поръсите с пудра захар.

Щруделът с бутер тесто и ябълки е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: