Начин на приготвяне
Приготвих плънката по следния начин: първо, измих, нарязах, почистих, обелих и настъргах ябълките, след което ги сложих в касерола.
След това добавих захарта и канелата и сложих върху котлона на средна температура да къкри, като от време на време разбърквах.
Когато сместа се сгъсти, я взех от огъня и я оставих да се охлади.
По това време си бключих фурната на 180 градуса, и покрих тавата с пергаментова хартия и си приготвих платката.
Като я приготвих по следния начин: първо, в подходяща купа счупих яйцата, сипах захарта и разбих сместа с миксер на висока скорост около 4-5 минути.
След това добавих прясното мляко и разбих за няколко секунди.
След това си пресях брашното и към него прибавих ванилията и бакпулвера, след което сипах сухата смес към течната и отново разбих на бавна скорост около минута, и сместа е готова.
И след което върху тавата, която покрих с пергаментова хартия, разстилах плънката равномерно, колкото да покрие добре тавата.
А отгоре разстелих сместа за платката и изгладих.
След което сложих във фурната да се опече до суха клечка.
След като е готов, го изкарах от фурната и докато беше още горещо, сложих отгоре още една пергаментова хартия и обърнах.
И следователно махнах пергаментовата хартия, а другата хартия оставих отдолу.
След това отворих буркан от сладко от ябълки и следователно намазах сладкото, докато беше още горещо с помощта на пергаментова хартия навих на вкусното сладко руло.
Накрая го оставих така да изстине, а след като изстина, поръсих със пудра захар.
И сме готови... Имаме нашето домашно руло с плънка от ябълка.