Супа топчета с кисело мляко и джоджен

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5729014226
03/06/2019
"Опитайте да видите щипка джоджен какъв вълшебен аромат ще придаде на любимата на всички супа топчета "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо470
  • Преглеждания за месеца469
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с кимиона, черния пипер и сол на вкус. Направете малки топчета от каймата.

Сложете бульона да заври. Добавете ориза и топчетата. Варете на умерена температура за около 30 мин.

Разбийте киселото мляко с брашното, жълтъка, кимиона и доматеното пюре.

Към сместа добавете на тънка струйка един черпак от супата. Разбъркайте хубаво. Повторете. Сипете застройката на тънка струя във врящата супа топчета. Разбъркайте и гответе около 5-6 мин.

Направете соса, като загреете маслото в съд на котлона. Сипете червения пипер, джоджена и овкусете със сол. Запържете за около 1 мин.

Сервирайте супата топчета, като поръсите от соса.

Рецептата е адаптирана от http://www.menumag.bgподобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар