Начин на приготвяне
Запечете скаридите в тиган с малко зехтин. Щом променят цвета си, веднага ги извадете и в същия ароматен зехтин на слаб огън запържете скилидките чесън цели. Когато и те пуснат своят аромат, ги извадете и отстранете тигана от огъня.
Сложете спагетите да се варят, следвайки указанията на опаковката за готовност ал денте. Трябва задължително да останат по-твърди, тъй като им предстои и запържване.
През това време обелете скаридите, запазете ги, а главите върнете в тигана и сложете на огъня при умерен до силен огън. Щом зехтинът започне да се нагрява, налейте виното и гответе, докато се редуцира почти на половина.
Готовите спагети отцедете добре и сложете при тях маслото, разбърквайки, докато се разтопи и поеме от пастата. Сипете ги в тигана при виното и зехтина (от които сте извадили предварително главите) и запържете, без да ги бъркате, а само обръщате чрез подхвърляне, държейки само дръжката на тигана. След минута сложете пармезана, правейки същите движения и след още една минута добавете и скаридите, и маслините на едри парченца. След две три подхвърляния в тигана отстранете от огъня.
Поднесете запържените спагети поръсени със ситно накълцани пресни босилекови листа и по желание с още пармезан.
Консумирайте пържените спагети със скариди топли.
Добър апетит!