Gotvach.bg»Рецепти»Пържени спагети»Пържени спагети със скариди и маслини

Пържени спагети със скариди и маслини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържени спагети със скариди и маслини
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Това не са просто спагети, това е изтънчено предложение с паста и морски дарове, което ви препоръчваме да приемете"

Необходими Продукти

  • спагети - 300 г
  • скариди - 300 г небелени
  • чесън - 2 скилидки
  • бяло вино - 120 мл.
  • маслини - 18 бр. черни, обезкостени
  • масло - 20 г
  • зехтин - на вкус
  • сол - на вкус
  • босилек - 3 - 4 свежи листа
  • пармезан - 2 с.л. на прах с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете скаридите в тиган с малко зехтин. Щом променят цвета си, веднага ги извадете и в същия ароматен зехтин на слаб огън запържете скилидките чесън цели. Когато и те пуснат своят аромат, ги извадете и отстранете тигана от огъня.

Сложете спагетите да се варят, следвайки указанията на опаковката за готовност ал денте. Трябва задължително да останат по-твърди, тъй като им предстои и запържване.

През това време обелете скаридите, запазете ги, а главите върнете в тигана и сложете на огъня при умерен до силен огън. Щом зехтинът започне да се нагрява, налейте виното и гответе, докато се редуцира почти на половина.

Готовите спагети отцедете добре и сложете при тях маслото, разбърквайки, докато се разтопи и поеме от пастата. Сипете ги в тигана при виното и зехтина (от които сте извадили предварително главите) и запържете, без да ги бъркате, а само обръщате чрез подхвърляне, държейки само дръжката на тигана. След минута сложете пармезана, правейки същите движения и след още една минута добавете и скаридите, и маслините на едри парченца. След две три подхвърляния в тигана отстранете от огъня.

Поднесете запържените спагети поръсени със ситно накълцани пресни босилекови листа и по желание с още пармезан.

Консумирайте пържените спагети със скариди топли.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: