Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтета с праз на фурна

Печени кюфтета с праз на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Печени кюфтета с праз на фурна
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
04/06/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ако за пореден път не знаете какво да приготвите за вечеря, днес ние ви идваме на помощ с тази лесна и бърза рецепта"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 500 г
  • хляб - 1 филия, пълнозърнест
  • прясно мляко - 50 мл
  • яйца - 4 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • праз - 500 г
  • масло - 50 г
  • бяло вино - 50 мл
  • топено сирене - 100 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натопете средата на филията хляб в прясното мляко за няколко минути. Стрийте на трохи и смесете с телешката кайма. Добавете 1 яйце, овкусете със сол, черен пипер и чубрицата. Омесете хубаво каймата. Оформете кръгли кюфтета и приберете в хладилника за около 30 мин.

Почистете и нарежете праза на кръгчета.

В дълбок тиган на умерена температура разтопете маслото. Добавете праза и го запържете за около 10 мин. Залейте с бялото вино и оставете за около 5 мин да поври, докато се изпари.

Сипете в тава. Отгоре подредете телешките кюфтета. Запечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 мин.

Останалите яйца разбийте с настърганото предварително топено сирене. Залейте със сместа кюфтетата и печете още за около 15 мин или докато яйцата се запекат.

Адаптирано от menumag.bg

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: