Начин на приготвяне
Натопете средата на филията хляб в прясното мляко за няколко минути. Стрийте на трохи и смесете с телешката кайма. Добавете 1 яйце, овкусете със сол, черен пипер и чубрицата. Омесете хубаво каймата. Оформете кръгли кюфтета и приберете в хладилника за около 30 мин.
Почистете и нарежете праза на кръгчета.
В дълбок тиган на умерена температура разтопете маслото. Добавете праза и го запържете за около 10 мин. Залейте с бялото вино и оставете за около 5 мин да поври, докато се изпари.
Сипете в тава. Отгоре подредете телешките кюфтета. Запечете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15 мин.
Останалите яйца разбийте с настърганото предварително топено сирене. Залейте със сместа кюфтетата и печете още за около 15 мин или докато яйцата се запекат.
Адаптирано от menumag.bg