Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Точени банички със сирене и кашкавал

Точени банички със сирене и кашкавал

Точени банички със сирене и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Предлагаме да въведат правила баничките да са само точени - защото така са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • вода - 250 мл (топла)
  • краве масло - 50 г (разтопено)
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • плънка
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • жълтък - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете солта, олиото, оцета, разтопеното масло и топлата вода. Замесете меко тесто.

Разделете го на шест равни части. Оформете малки топчета.

Настържете сиренето и кашкавала. Прибавете едно яйце и разбъркайте.

Разтопете маслото за плънката и прибавете олиото.

Върху набрашнен плот разточете всяко топче на много тънка кора. Намажете с мазнина.

В средата поставете от плънката. След това прегънете като плик.

Застелете тава с хартия за печене и наредете баничките. Намажете ги с жълтък, смесен с малко вода.

Печете точените банички на 180 градуса за 40 минути.

След изпичане покрийте с кърпа за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: