Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави точени банички със сирене

Хрупкави точени банички със сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Хрупкави точени банички със сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Струва си да станете по-рано, за да зарадвате всички вкъщи с хрупкави точени банички със сирене"

Необходими Продукти

  • Тесто
  • брашно - около 250 г
  • вода - за средно еластично тесто
  • сол - 1 - 2 щипки
  • Плънка
  • сирене - около 200 - 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • Още
  • пшенично нишесте - натурално, за разточване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
  • мак - или сусам за поръсване
  • масло - около 1 - 2 ч.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от изброените продукти и се оставя покрито около 15 минути.

След това се разделя на две топки и всяка се разточва на много тънка прозрачна кръгла кора, с помощта на тънка точилка и се поръсва с нишестето, да не се слепва.

Поръсва се половината на кората с предварително смесени разтопено масло и брашно, прегъва се на половина и отново се поръсва с маслото с брашно. Слага се пълнеж от намачкано сирене и нарязан магданоз.

Навива се на руло и се нарязва на парчета с желана дължина. Нареждат се в намазнена тава на разстояние едно от друго. Намазват се с разбит жълтък с малко олио и вода за блясък.

Поръсват се баничките с мак или сусам. Пекат се в загрята фурна на около 200-240 градуса до златисто.

Хрупкавите точени банички със сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: