Начин на приготвяне
Използвайте пресни дребни картофи за целта. Накиснете във вода и ги измийте добре. Не ги белете.
Нарежете картофите на шайби и ги сложете в купа. Полейте ги с олиото, поръсете с пикантината, ригана, майораната, чубрицата и разбъркайте.
Застелете дъното на тавичка с хартия за печене и разстелете картофените шайби.
Не добавяйте нито грам вода!
Загрейте фурната и сложете картофките да се пекат. Печете до зачервяване.
Чесъна минете през преса за чесън или настържете на ситно ренде. Накълцайте на ситно магданоза и копъра.
Извадете тавичката и поръсете картофите на фурна с чесъна и зелениите. Разбъркайте.
Така приготвени тези билкови картофки могат да бъдат гарнитура към печени меса или да се сервират като самостоятелно основно ястие.
Да ви е вкусно!
Бележка: Спокойно можете да ползвате и други подправки, каквито вие предпочитате.