Начин на приготвяне
Лесни и прекрасни - тези картофки са идеалната гарнитура за вашето печено агнешко, а защо не и за една хубава свинска пържола. Освен това могат да бъдат сервирани и за мезенце с един чеснов сос, например.
Измийте много добре пресните картофи. За тази рецепта е добре да са среден размер, а не от мъничките.
Срежете ги на две или три шайби, взависимост от дебелината.
Поставете в намазнена тавичка с разрязаната страна нагоре и намажете обилно със смес от меко масло, зехтин, ситно накълцан копър и сол. Направете ромбоидни протези върху всеки картофи и поръсете с червен пипер.
Печете картофите до хубав златист загар и сервирайте картофките топли.
Ако искате да станат още по- сочни, може да ги сварите до полуготовност и после да запечете на същия принцип, но за по-кратко време, колкото да станат златисти.
Апетитните пресни картофки са готови.